Hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerek

Ma még talán kevesen törekszenek arra, hogy a fűtési rendszerük környezetbarát legyen, viszont a költség-hatékony üzemeltetés kivétel nélkül mindenkinél elsődleges szempont. Igyekszünk olyan fűtési rendszereket kialakítani, ahol a lehető legalacsonyabb beruházási és üzemeltetési költségek mellett magas komfortérzet érhető el. Az újonnan épülő házak többségében valamilyen felületfűtő/hűtő rendszert szeretne az építettő kialakítatni. A padló-, fal- és mennyezetfűtés nem csak hatékony, gazdaságos, de egészséges is. Ezekhez a hőleadó rendszerekhez kíválóan illeszthető a hőszivattyús technológia. A hőszivattyús rendszerek megújuló energiaforrást használnak az épület fűtésére és hűtésére. Ez az energiaforrás lehet a  talaj geotermikus energiája, talajvíz, de akár a levegő is. Egy adott épület hőszükségletének az ismeretében lehet mérlegelni, hogy milyen típusú hőforrás alkalmazható még ésszerű beruházási és üzemeltetési költségek mellett.

A fűtés az épületünk egyik legfontosabb eleme, ezért, ha jól működő, megújuló energiaforráson alapuló és magas komfort mellett üzemeltethető rendszert szeretnénk, mindenképpen javasolt megterveztetni!

A tervdokumentáció tartalma

  • Hőszükséglet, hőterhelés részletes számítása 
  • Megújuló energiaforrásokra épülő fűtési(hűtési) rendszer tervezése (víz-víz, talajhő-víz, levegő-víz hőszivattyú, illetve padló és/vagy mennyezetfűtés-hűtés)
  • Költségvetési kiírás: a betervezésre kerülő épületgépészeti rendszer, főbb alkotó elemeiről tételes árazatlan költségvetés készítése
  • Műszaki leírás